Quina copa!

Posted: 7 gener 2011 in Futbol espanyol
Etiquetes: ,

El Sevilla és el vigent campió de Copa.

Definitivament, la Copa del Rei ha recuperat el seu prestigi. La competitivitat viscuda als vuitens de final i la presència dels grans del futbol espanyol als quarts confirmen la revalorització d’un torneig que havia anat perdent l’interès tant dels clubs com dels aficionats. El prestigi s’ha anat recuperant ja en les últimes edicions amb el títol aconseguit pel Barça de les Sis Copes o amb la última i disputada final entre el Sevilla i l’Atlético de Madrid.

El tòpic diu que la Copa és la competició on es viu el futbol més emocionant. I és un tòpic ben cert, només cal veure el que han donat de si els vuitens de final. Començant per l’igualat duel entre els reis de copes, el Barça i l’Athletic de Bilbao. La passió amb la que els lleons sempre disputen aquesta competició ha estat a punt de fer caure ben aviat al que sembla favorit per endur-se el títol. El partit de tornada a San Mamés és d’aquells que perduraran en la memòria dels aficionats.

Però no només aquesta eliminatòria ha estat espectacular. També de manera vibrant s’ha viscut el derbi entre València i Villarreal. Els castellonencs estaven virtualment eliminats quan perdien 0-2 en la tornada, però en una segona part espectacular van remuntar el partit aconseguint un 4-2 que demostra que el Submarí groc es pren molt seriosament aquest torneig. No ha estat la única remuntada. Especialment meritòria va ser la del Betis al camp del Getafe. L’equip verd-i-blanc, actualment a Segona, va enviar a casa als de Michel després d’aconseguir un 1-3 a camp contrari, que va neutralitzar la victòria per 1-2 del Getafe a l’anada. També el Deportivo va haver de remuntar in extremis, amb pròrroga inclosa, en el partit de tornada per no quedar eliminat davant d’un altre ‘segona’ andalús, el Córdoba.

I no només les remuntades han ofert espectacle. Ho demosten, per exemple, els 14 gols que es van veure en l’eliminatòria entre l’Almeria i el Mallorca. Els andalusos i els balears van oferir un gran recital ofensiu en dos partits que van acabar amb el mateix resultat, 4-3 a favor de l’Almeria.

I per acabar, l’eliminatòria que va resultar menys emocionant de totes, la que van disputar Real Madrid i Llevant. El contundent 8-0 dels blancs a l’anada demostra que l’ambició de Mourinho per guanyar-ho tot és extensible a la Copa del Rei, títol que el Real Madrid no aconsegueix des del 1993.

Palmarès de la Copa del Rei

Comentaris
  1. funkyleader ha dit:

    Jordi, ha millorat molt el disseny del bloc. Enhorabona, tio.
    Estic absolutament d’acord amb la diferència de joc entre els equips que juguen la Copa i la llIGA. No hi ha color. L’essència del futbol, el gol, és el beneficiat

  2. talkene ha dit:

    Ei, moltes gràcies. I pel que fa a la Copa del Rei, molta emoció però em sembla que ja ens podem anar preparant per una final Barça-Madrid.

Deixa un comentari